2013-01-01
门口有个日本小姐系到一个人到尖沙咀工干, 忙里偷闲咁揾左间新派日本餐食个午餐, 但竟然俾我发现一个几好既地方铺头名:先讲讲尼间铺头个名 Hibiki响 系天文台围果到有一间 但细问下原来吾系一样的 因为天文台围果间系有食够$800有免费泊车两小时 但尼一间就无 , 天文台果间已经执左 环境:系尼到俾到一种好舒服舒适既感觉俾人 , 但日式餐厅带左比较西式餐厅既感觉出黎(因为lunch时间 我吾好意思走黎走去咁影相食品:lunch佢以日式为主流 西餐少少 选择 原本谂住叫个牛肉火锅食 但经女经理主动介绍后 就叫左洋风鸡扒定食 叫完野食好快咁会跟一个沙律同面豉汤 面豉汤D料都几多 吾似出面D日本餐咁 昆布多豆腐少 但尼到既面豉汤份量都几足够 饮落去都啖啖料 正!! 鸡扒开头佢都话要等耐少少 咁间都打左阵机 影左一张场景相 鸡扒黎左有少少意外惊喜 鸡扒有鸡蛋酱包住咁煎 真系食落去啖啖鸡味 口感一流 如果跟既系胡麻酱 就真系冇得弹( 佢原本跟的系一个好似蕃茄酱)服务方面:可感因为人流不算多, 经理同侍应都会同客人可以有多少少沟通 两者都俾到人好轻松冇压力咁用餐,
铺头名:先讲讲尼间铺头个名 Hibiki响 系天文台围果到有一间 但细问下原来吾系一样的 因为天文台围果间系有食够$800有免费泊车两小时 但尼一间就无 , 天文台果间已经执左 环境:系尼到俾到一种好舒服舒适既感觉俾人 , 但日式餐厅带左比较西式餐厅既感觉出黎(因为lunch时间 我吾好意思走黎走去咁影相 食品:lunch佢以日式为主流 西餐少少 选择 原本谂住叫个牛肉 火锅食 但经女经理主动介绍后 就叫左洋风鸡扒定食 叫完野食好快咁会跟一个沙律同面豉汤 面豉汤D料都几多 吾似出面D日本餐咁 昆布多豆腐少 但尼到既面豉汤份量都几足够 饮落去都啖啖料 正!! 鸡扒开头佢都话要等耐少少 咁间都打左阵机 影左一张场景相 鸡扒黎左有少少意外惊喜 鸡扒有鸡蛋酱包住咁煎 真系食落去啖啖鸡味 口感一流 如果跟既系胡麻酱 就真系冇得弹( 佢原本跟的系一个好似蕃茄酱) 服务方面:可感因为人流不算多, 经理同 侍应都会同客人可以有多少少沟通 两者都俾到人好轻松冇压力咁用餐, 感觉同出面旺角既地方 人流多 , 但食物一般 仲要有时俾钱买难受 餐饮:咖啡虽然系咖啡机出的(我坐得都好近酒吧位) 但都好香咖啡味 最好的一样野 佢地俾既奶系热的仲有 甜品雪糕有几种味俾我选择 , 真系好多餐厅都吾会咁做 值得一赞 !!