2013-05-20
做学生黎到考试月份真系好辛苦,Passion by Gerard Dubois真系一个可以比我地忙里偷闲既地方!今日超好彩,考完试咁岩同朋友经过Passion,之前上OpenRice已经留意左佢好耐,因为见到劲多正评同埋D食物个样好靓, 好吸引,已经想黎好耐!一入到去,见到咁多精美既甜品, 对于一个爱吃甜点既我黎讲真系想食晒佢地呀!Passion除左有各式各样既Pastry,仲有Mousse,当然唔少得Macaron 啦!行入少少仲见到有Salad, Sandwich同Quiche!Passion基本上都系自助形式, 先付款后取食物, 我地第一次黎到其实真系好多野想食,反而变左花多眼乱, 但店员真系好nice,佢地都会推介一d热门既甜品比我地^^我地首先叫左个细Salad,超正!可以拣3款, 一次满足我地3个愿望呀!经过店员推介,我地叫左个贝壳粉沙律,蕃茄同埋螺丝粉!!果然无介绍错, 个贝壳粉真系好好味,佢个sources好特别!鲜甜既蕃茄加左mozzarella之后令佢更加有口感!食完个沙律之后, 我地仲叫”Passion.”Chocolate同Raspberry Milles Fe
一入到去,见到咁多精美既甜品, 对于一个爱吃甜点既我黎讲真系想食晒佢地呀! Passion除左有各式各样既Pastry,仲有Mousse,当然唔少得Macaron 啦!
经过店员推介,我地叫左个贝壳粉沙律,蕃茄同埋螺丝粉!! 果然无介绍错, 个贝壳粉真系好好味,佢个sources好特别!鲜甜既蕃茄加左mozzarella之后令佢更加有口感!
食完个沙律之后, 我地仲叫”Passion.”Chocolate同Raspberry Milles Feuilles(店员话呢个真系好受欢迎架). 先讲”Passion.”Chocolate, 因为我自己本身好钟意食朱古力, 加上佢既外观真系好吸引,所以决定试佢!最外层既朱古力酱,加上少少金铂点缀,真系简单而隆重.切开黎睇,发现佢入面系分左几层,中间系由 mousse配上热情果. 其实热情果本身果香好重, 我都惊佢会盖过左朱古力同mousse既味道,估唔到一试之后,发觉佢地既味道好分明,酸酸地既热情果加埋浓郁既朱古力, 一个字,正!! 另外, Raspberry Milles Feuilles真系好足料, d raspberry粒粒都好靓,甜得黎带番少少酸味, 最surprise系金黄色酥皮竟然仲系好脆好有口感, 成日以为放耐左 少少就会唔脆, 无论系第一次去定系再次去passion! Raspberry Milles Feuilles都一定要叫呀!!!
美中不足既系我地系passion食得太少喇,因为考试前食得太多野,去到passion既时候其实之前d食物仲未落隔!!!下次一定要再番去试佢地d 甜品呀!