2018-05-22
喺旺角食到闷,就行黎大角咀睇下有咩食。见到呢间都几多人,又有我钟意食嘅剌身,价钱又唔贵就试下。好钟意个环境,有我最钟意嘅酒类做装饰都几多选择,我最钟意嘅剌身同牛肉都有齐。叫左盘剌身做前菜,有三文鱼腩、带子同半板海胆。三文鱼腩好新鲜,又肥美,成口omega 3好满足。带子又系好新鲜,好大粒,加埋蟹籽一齐食好鲜。海胆唔腥,加埋紫菜一齐食好夹。鱼生水准好高,大推!老板好好人,推介我地食盐烧鲍鱼,话好多客都话正。果然唔错,食到鲍鱼原味,加埋炸香嘅蒜蓉,好好咬口。另一轮系食火锅。叫左鸳鸯锅,沙嗲同清汤。流心芝士狮子狗 - 芝士迷必食,芝士真系会流出黎,好浓郁芝士味猪红 - 比较清啖,渌喺沙嗲锅会入味啲,$30都几抵食。稻庭乌冬 - 好烟韧,打边炉必食之一,捞豉油一流墨鱼滑 - 清淡一点,可以食到墨鱼的原味。而且好弹牙,好食。本地手切肥牛 - 超正,成个火锅最好食系佢!!!牛味浓不在话下,又够林,呢个部位真系冇得输!总括黎讲,呢间野剌身非常出色,而火锅著重食物本来的味道,不错不错!
好钟意个环境,有我最钟意嘅酒类做装饰
都几多选择,我最钟意嘅剌身同牛肉都有齐。
海胆唔腥,加埋紫菜一齐食好夹。鱼生水准好高,大推!
另一轮系食火锅。叫左鸳鸯锅,沙嗲同清汤。
猪红 - 比较清啖,渌喺沙嗲锅会入味啲,$30都几抵食。
稻庭乌冬 - 好烟韧,打边炉必食之一,捞豉油一流