2023-02-13
由马鞍山店帮衬到大围店,睇住呢间Cafe由打卡到食物质素都越来越高今次再度帮衬大围嘅屋子咖啡🏠,都几多人,而且小店不设预约,个人认为晚餐最好7点前到先唔洗等位店内走温馨嘅日式咖啡馆路线,以深啡同米白色为主,设有一张4人榻榻米座位,不过要屈脚坐,我就宁愿坐返普通座位同男友一人食一个晚餐组合,慢慢倾下计💕组合1️⃣❥ 🥓关西牛肉每次必食❗️牛肉同牛肉汤都好香浓,牛肉口感软腍牛味下层有较粗身嘅粉丝,四方条状,索哂牛肉汤啲味,好香,捞饭食都一流❥ 秋葵沙拉秋葵够爽口,简单拌芝麻同木耳已经好香、好清新❥ 酱油蛋拌饭🍚酱油香味,同蛋几夹,略嫌酱油较少❥ 烤焦糖奶盖咖啡 ☕️上层嘅焦糖奶盖好正,轻轻烤过,焦糖甜度刚好,不会太甜,仲有少少海盐味,奶盖与咖啡混合,好似一杯柔和嘅拿铁组合2️⃣❥ 南蛮鸡唐扬 热腾腾嘅炸鸡,肉质香滑,咬落啖啖肉,有少少鸡油,榨埋青柠汁落去多一份清新❥ 木鱼花玉子烧🍳口感好柔软,但唔系食左阵风咁。有香浓嘅酱油,顶层配有木耳,食落好满足,推介😋❥ 明太子伴饭🍚味道辣辣地好开胃❥ 桂花乌龙茶乌龙茶味都突出,散发出淡淡桂花香玫瑰双层窝夫🧇🥰店内新出嘅甜点顶层忌廉好幼滑,玫瑰酱香甜,玫瑰碎粒带酸
同男友一人食一个晚餐组合,慢慢倾下计💕
组合1️⃣
❥ 🥓关西牛肉
每次必食❗️牛肉同牛肉汤都好香浓,牛肉口感软腍
❥ 秋葵沙拉
秋葵够爽口,简单拌芝麻同木耳已经好香、好清新
❥ 酱油蛋拌饭🍚
酱油香味,同蛋几夹,略嫌酱油较少
❥ 烤焦糖奶盖咖啡 ☕️
组合2️⃣
❥ 南蛮鸡唐扬
❥ 木鱼花玉子烧🍳
❥ 明太子伴饭🍚
味道辣辣地好开胃
❥ 桂花乌龙茶
乌龙茶味都突出,散发出淡淡桂花香
玫瑰双层窝夫🧇
🥰店内新出嘅甜点
顶层忌廉好幼滑,玫瑰酱香甜,玫瑰碎粒带酸甜味道
下面有两个窝夫,外层坚韧有口感,里面好柔软,加上热腾腾嘅温度,好赞!