2017-08-19
每个星期日,为左比呀妈抖下唔洗煮饭,我地成家都会落家食饭。呢间放题距离屋企都唔算好让,上次见到已经有D想试,加上今日就正好系个机会啦!正当我同屋企人提议食呢间个阵,我呀妈话原来都听过邻居食呢间,都话唔错!你知啦,D爸爸妈妈一听到人地介绍,就心痒痒想去试下,咁下次同人地倾计又可以有话题。我地不嬲对食野都冇咩要求既,所以个日阿妈就Book左位去试下! 虽然店舖唔算好大,枱同枱之间既距离叫做正正常常啦! 一黎我地就系咁睇点餐纸,发觉都几多野食㖞,仲有几多唔同既种类拣,啱晒我地各人有不同口味添! 个日去食其实上菜好快。预左放题入面D店员都唔方好得去边,呀~但佢地真系好好礼貌,个人都食得开心D! 味淋鱼干:好多人都唔知佢系咩,其实系鸡泡鱼干。剪开一条条,所以食起上黎都好方便,而鸡泡鱼干腌过再烘干,味道相当惹味。  火焰三文鱼酱油烧:灸烧我不嬲都好钟意的,而呢个三文鱼烧得都唔错!好食架!  牛油焗野菌:真心冇得输!一食就谂返起去BBQ食既金菇野菌啦,不过比起自己烧,呢度既就梗系唔会烧焦啦,牛油味仲要好香添!  水信玄饼:最后食甜品冇谂到会有水信玄饼,我爸最钟意试新野,贪佢几得意就点个黎食
。