2015-02-04
今晚系公司既annual dinner~ 虽然已经食到好饱.. 但当我同同事经过深水埗既甜入心时, 都系忍唔住入黎食第二餐 ! 好大既原因系比门口既朱古力喷泉吸引住, 好耐之前已经有听过呢间甜品店有免费既朱古力喷泉提供!喷泉旁边放左一支支迷你版棉花糖, 客人可以随便拎~不过要求多多既我会觉得得棉花糖太单调.. 而且棉花糖系超细粒..如果有多少少选择会再开心D..哈哈呢度既甜品款式唔算特别多, 不过一定会揾到款你岩食/想食既!同事叫既焦糖布甸椰皇子 $36 可以选择冻或者暖布甸质素拍得住台湾既统一鸡蛋布丁而布甸下面既系用椰王水做既jelly, 香甜得黎好爽口..好得意既口感! 仲可以刮到椰肉~!椰皇炖鲜奶汤丸 $43 系热既炖奶充满椰汁香, 好滑 .. 暖粒粒好好味, 配埋少量既西米粒, 会一路食停唔到成个甜品既味道同黑芝麻馅汤圆好夹!除左朱古力喷泉系免费之外, 呢度亦提供免费既"英式淡果茶"原来 真系好淡.... 唔系太好饮, 不过食完甜品后饮少少清下喉咙都唔错埋单只系$79. 系而家甜品卖得愈黎愈贵既世代下, 呢度既价钱绝对系合理!而且味道好, 份量足 .. 大推介!另外, 店入面有
喷泉旁边放左一支支迷你版棉花糖, 客人可以随便拎~
布甸质素拍得住台湾既统一鸡蛋布丁
成个甜品既味道同黑芝麻馅汤圆好夹!
原来 真系好淡.... 唔系太好饮, 不过食完甜品后饮少少清下喉咙都唔错 埋单只系$79. 系而家 甜品卖得愈黎愈贵既世代下, 呢度既价钱绝对系合理!
而且味道好, 份量足 .. 大推介!
另外, 店入面有张枱放左好多面具, 眼罩等等既得意野. 比客人拎黎影相用~
别出心裁!
题外话/补充资料:
店员态度友善, 有礼貌