2014-10-16 1032 浏览
星期六晚好姊妹生日,佢男朋友因同CAFE 老板系好朋友,所以我地30个人就包左个场搞Party。我之前冇泥过呢到,但系本身都钟意咖啡,去到边都会"cafe hunting",所以早左少少到,饮酒前饮下咖啡先我叫左个Flat White, 一泥到见个奶打得好滑就忍唔住饮左,之后先记得影相 (虽然张相肉酸D) 我觉得个Espresso base 好重果仁味, 加埋奶非常之甜,完全唔洗加糖。本身想再Encore 多杯,之后老板过泥倾计,佢大力推荐我试affogato, 仲话只系会推介比真心钟意饮啡既客,咁就试下啦一泥到见到有疑似coffee jelly 已经好想食! 先食左一粒jelly, 老板话系用番佢地个blend 整既,有啡味又唔太甜,仲有果酸aftertaste。将个espresso 淋落去之后雪糕就开始慢慢溶,jelly, 咖啡,雪糕,再加上底层既dark chocolate brownie (仲要有walnut),每一啖都好满足!!! 忍唔住问老细 "整咁多野唔会好烦咩",佢话"就算冇人欣赏,起码自己钟意食ma!" 之后朋友都差唔多到晒,其实系呢到搞party 好抵,有精致fin

Flat White

之后朋友都差唔多到晒,其实系呢到搞party 好抵,有精致finger food 差唔多10款, 又可以任饮酒(d 酒仲唔差),我地玩左4个钟,饮左几廿支酒先一人300蚊左右。我绝对会再揾机会搞多次。

临走想比番杯咖啡同affogato既钱,老板唔收,但系就叫我写下食评,咁依家当找左数啦

题外话/补充资料: 包场Party
2014-10-11
$300 (其他)
庆祝纪念
生日