2019-07-05
中、西、日、韩餐食得多,今日食摩洛哥菜😁餐厅环境宽敞,店内有好多挂画及特色嘅灯,全部都呈现出浓厚嘅当地色彩👏🏻在入口处仲放满漏斗形状的陶锅盖做装饰😉餐牌全都是传统的摩洛哥菜式,除咗本地文字,仲有英文及中文,所以唔怕睇唔明啊😉店员应该都系当地人,整餐饭要用英语沟通,佢哋好有礼貌👍🏻🎈Chicken Tagine鸡肉炖锅用柠檬、橄榄及香料煮成浓汁,再用当地常用嘅陶锅慢炖,令到鸡的肉汁都被紧紧锁住,更原汁原味,鸡肉又淋又嫩,惹味中啖出橄榄、柠檬🍋的香🤩🎈香煎鱼柳原来可以选择用煎或烤的烹调方式,我地拣咗用烤的。鱼的表面带点焦香,肉质嫩滑😋除咗伴碟嘅沙律菜🥗仲有多种蔬菜垫底,吸哂鱼的精华,特别好味🉐🎈凯萨沙律🥗有别于平常西式用的面包干,店内用的好似一个个小口袋🍞,少少脆但有咬口👌🏻🎈薄荷茶🍵小壸薄荷味浓郁,食完饭飮番杯感觉特别清新,可解食物的油腻感👏🏻第一次食摩洛哥菜,感觉不错,加上餐厅内播放当地音乐,好似又去咗一次旅行🤣
店员应该都系当地人,整餐饭要用英语沟通,佢哋好有礼貌👍🏻
🎈Chicken Tagine鸡肉炖锅
🎈香煎鱼柳
🎈凯萨沙律🥗
🎈薄荷茶🍵小壸
薄荷味浓郁,食完饭飮番杯感觉特别清新,可解食物的油腻感👏🏻