2023-05-16
是晚陪男友起尖沙咀见医生,睇医生前有点时间食饭路过Ninety’s 难得有位(时间尚早, 之前又成日想试)终于有机会嚟个快闪晚餐虽然都知道呢度主打咖啡,但过咗下午3-4点我就不能,怕会瞓唔著,所以只试试呢度嘅晚餐先环境好舒服,空间感好够大每张台都有1枝TAP WATER供应, 非常好, 唔使迫人一定要点饮品留意到水樽入面仲有条备长炭添, 好健康餐厅是用QR Code落单的, 为求快捷, 我地每人点咗份main食肉者男友一见到有beef呢个, 二话不说点了份"炖和牛面颊肉配黑松露薯蓉"上台时虽然见到是一pat黑蚊蚊, 唔算太靓仔, 又有d奇怪咁 (有汤嘅?!)但意想不到味道是好ok, 唔错添㖞加了黑松露的薯茸, 所以出来的颜色是怪怪的但就是加了黑松露, 反之香气扑鼻平时我地唔会食哂成份薯蓉, 虽则加了牛油是香口, 但吃多会很腻而呢度感觉唔到重牛油味, 同埋系食到薯仔粒, 唔系开粉架原来我之前讲嘅"汤"原来是肉汁来的, 慢慢被薯蓉吸收咗之后, 好好味啰唔会好湿, 但又唔会以往食开的浆口感觉, 原来湿润嘅薯蓉都好好味而牛面颊厚身, 都有手掌咁大超~级~稔~身!一切即开, 入口很易溶化几乎无牙
睇医生前有点时间食饭
路过Ninety’s 难得有位(时间尚早, 之前又成日想试)终于有机会嚟个快闪晚餐 虽然都知道呢度主打咖啡,但过咗下午3-4点我就不能,怕会瞓唔著,所以只试试呢度嘅晚餐先
环境好舒服,空间感好够大 每张台都有1枝TAP WATER供应, 非常好, 唔使迫人一定要点饮品
留意到水樽入面仲有条备长炭添, 好健康
但意想不到味道是好ok, 唔错添㖞
加了黑松露的薯茸, 所以出来的颜色是怪怪的
但就是加了黑松露, 反之香气扑鼻
而呢度感觉唔到重牛油味, 同埋系食到薯仔粒, 唔系开粉架
而牛面颊厚身, 都有手掌咁大
超~级~稔~身!
一切即开, 入口很易溶化
几乎无牙的伯伯婆婆都食到, 真的!!
没脂肪的牛面颊好啱我地, 而且牛味很浓, 超推!!
另一份main是辣蟹肉意粉
好多蟹肉, 微辣唔刺激
而意粉系好特别的, 好似饮管咁是通的
因为有个通, 所以意粉变得有弹性, 口感都几得意
蟹肉量多, 间中食到D骨是正常的
食完牛面颊(浓味) , 食返呢个清少少嘅意粉, 好MATCH, 中和得到
虽然时间关系今晚只是试咗2个MAIN, 但整体都唔错
下次好想早D嚟试埋咖啡!