2022-01-24 464 浏览
锦丽好耐冇食过越南粉,行开德福,咁就去锦丽食个午餐。疫情下,商场真系少咗好多人,平时呢个时间应该有排排队,但今日去到即刻有位,仲要唔爆场。咁我地同朋友点咗以下几款锦丽生熟牛肉河/金边粉锦丽综合汤河越南小食拼盘几只粉都系用同一只汤底,汤底有牛味,不过汤头都有味精,食完有少少口干。 配料有葱,洋葱同埋芽菜。洋葱系比较生果种,带少少辛辣感,但芽菜太少,食完成碗粉都唔觉有食过咁。。。河粉同金边粉份量适中,不过男仔就未必够食,女仔就应该啱啱好。生牛肉上枱仲有少少粉红色,食落不过不失,唔会太鞋,但就唔期望佢会滑。另一种牛系牛腩黎,呢个就真系又韧又鞋口,唔会咬得香,直接放入口到咬就算。牛丸有少少筋系入面,反而最好食。河粉金边粉都算滑,粗幼都适中,几好食。最后越南小食拼盘,有蔗虾,猪扒,炸春卷,炸鸡槌。40蚊有咁多野算几抵食,春卷几香脆,入面有虾有粉丝,炸得几香口。 其他野就不过不失,见完粉唔够饱都可以叫返个。
锦丽

咁我地同朋友点咗以下几款