2022-02-22 152 浏览
今日去开湾仔,先知道开咗间新嘅外卖寿司舖头~因为系放工时间,而且又近大马路,都好多人买返去食。「寿司造」由拥有20几年经验嘅寿司师傅主理,佢地嘅刺身由多个日本渔市场运到港,师傅再按时令挑选食材发办制作刺身盛、寿司盛。佢嘅食物选择都几多,有丼饭,饭团,各类型嘅刺身,寿司拼盘,仲有个雪柜可以买急冻嘅食品~见到湾仔有一限定食品:三款鲜鱼熟成寿司(蓝鳍吞拿鱼、岛池鱼、𫚕鱼)仲有三款新创作卷物:日本松叶蟹肉蟹膏卷、昆布北海卷及柚子渔师三味卷,睇落都几好食,就买左昆布北海卷~ 然系仲买咗一盒鳗鱼饭同埋特选寿司。特选寿司好丰富,又有吞拿鱼,牡丹虾,海胆,松业蟹,同埋带子等等,件件都好新鲜,而且份量都好多。昆布北海卷,主要材料系:吞拿鱼茸同埋甜虾带子,饭卷出面有啲昆布,昆布嘅味都几浓,有少少抢左其他食物嘅味道,但钟意昆布嘅会觉得好正。鳗鱼饭都好丰富,有两大旧鳗鱼,仲有啲配菜,鳗鱼都几肥美,虽然有少少细骨,但系整体以呢个价钱来讲都几好味~大家经过都可以买返屋企试吓!

佢嘅食物选择都几多,有丼饭,饭团,各类型嘅刺身寿司拼盘,仲有个雪柜可以买急冻嘅食品~

大家经过都可以买返屋企试吓!