2022-05-17
同朋友相约铜锣湾 谂吾到食咩就揾左间望落几企理 好评又吾少既茶餐厅可能疫情关系或者六点半太早 去到餐厅都吾算多人 所以去到吾使排队就入得 坐底位置都算舒适叫左个喜哥葱油猪扒太阳蛋饭超大既猪扒 食落吾会柴 配搭葱油都好特别 😆 太阳蛋煎得好靓 一压扁 啲蛋浆流哂出黎😯🤤🤤🤤 但以两个女仔share黎讲好大份😂😂 碟相对个块猪扒细左啲 刀工吾好既我切切下 就飞左块猪落枱 叫既时候完全无谂过咁大碟 仲叫多左一个饭加一碟甜品😂因为见评大家都赞滑蛋饭 所以都叫左个xo酱滑蛋虾球饭 味道good good 滑蛋认真滑溜溜🤩 仲有好多虾球 呢两个餐仲包野饮 本身因为谂住身体有啲吾舒服吾饮冻饮 但见到啲名忍吾住 叫左杯粉红草莓云朵 以为系草莓奶盖😂 但出黎吾系 系唧到一旧云咁既cream 🤣🤣 饮落系草莓奶昔味朋友就叫左草莓雪糕拿铁 个底同我一样 但上面就变左雪糕 原价两杯饮品系$28 跟餐只需加$15 都几抵食 大大杯 好满足最后好奇咩系港女西多士 所以叫左 原来系本身既花生酱转左做鸡尾包既馅🙊 食落味道几神奇 吾系吾夹 但好新鲜😂😂望落同普通西多差吾多切开就发现个馅系流心🤩另外有样野好贴心 员工见
叫左个喜哥葱油猪扒太阳蛋饭
朋友就叫左草莓雪糕拿铁 个底同我一样 但上面就变左雪糕
港女西多士
望落同普通西多差吾多
切开就发现个馅系流心🤩
另外有样野好贴心 员工见我地枱吾够摆 自动帮我地将两张枱拼埋🥰🥰 瞬间多位左 整体黎讲 服务吾错 cp值都高 但应该要留意反猪扒饭既份量/碟size😂