2020-02-28
而加系元朗坐低食个饭 闲闲地都要$4、50蚊先埋到单 今日下午有野赶住做 想揾间快靓正嘅黄店食个lunch, 就即时谂到去肥仔海南鸡食,叫咗个去骨海南鸡饭($32)坐低唔够5分钟,老板娘即刻送上例汤同鸡饭例汤较油,但鸡味几浓,有几粒煲得好入味嘅冬瓜粒,冬天饮落好暖胃而海南鸡去咗骨啖啖肉,鸡皮同肉质都好滑,一向唔食皮嘅我都食晒😍 蘸埋佢地嘅姜蓉同甜酸汁都好夹😂 而油饭饭身干身,粒粒分明,一边捞黑豉油,好唔觉意就清晒成碟饭😍 搭碗嘅3块青瓜都好fresh, 解腻一流!整体普通size嘅鸡份量大约半个手掌,男士可能要加鸡(+$15)先够饱;但我觉得饭量都算多,食晒饭都已经饱饱地🥰总括嚟讲,全港最平嘅去骨海南鸡饭应该只此一间,想食个平靓正鸡饭可以去试试💛
坐低唔够5分钟,老板娘即刻送上例汤同鸡饭