2019-01-29 505 浏览
相比其他韩式烧肉店,呢度算系快靓正, 而且店员都比较有礼貌!是次晚餐点左一个二人嘅烤肉套餐,有猪丶有牛,另外叫咗两个拌饭,因为净系食肉真系会死㗎。。。之前都喺度食过牛肉拌饭,今次就试章鱼拌饭同全州拌饭, 可能系我对韩国拌饭嘅认知不足,食起上嚟,我觉得所有拌饭嘅味道都差不多,甚至乎系每一间铺头嘅味道都差不多。。。 初初以为章鱼拌饭里面嘅章鱼粒粒会好韧, 好彩食起上嚟唔韧,仲有少少鲜甜, 已经喺呢一餐饭好嘅开始!先上一碟猪拼盘,其中一样叫猪皮嘅嘢,听起上嚟同睇起上嚟都好核突,但估你唔到,只要烧耐少少,食起上嚟真系几好食! 总括只可以讲:牛拼盘比猪拼盘好食, 因为所有韩烧嘅味道都系差不多,只系呢间冇出面𠮶啲咁咸。。。BTW, 如果系三五知己嚟食,建议大家可以点一个 tower, 因为tower 比散叫细啤化算!
章鱼拌饭
全州拌饭