2017-06-02 1044 浏览
近排睇到好多关于怀旧小食的报道,一时口痕想吃油渣面,专程过来深水埗大名鼎鼎的周记油渣面试一试喺深水埗食嘢,唔好谂住可以有富丽堂皇嘅环境。幸好,餐厅环境算几卫生干净餐牌有好多选择,有炒饭炒面小食公仔面等等,我当然选择我最想吃的油渣面。油渣面有两种尺寸,大碗$40 细碗$34碗面上得好快,上海面煮得刚刚好,弹牙而且唔太淋又唔太硬 ,好易入口;油渣方面,有部份系炸得偏脆,有部份较腍,咬落口有唔同口感 。值得一提油渣同面嘅份量配合得刚刚好。另外餐桌有菜甫按自己要求落,钟意食辣嘅朋友仲可以落埋辣椒油 整体来讲,虽然只系$34嘅食物,我都好满足😊由细到大帮衬左好多年,我依然好满意呢间嘅油渣面。周记油渣面能够屹立多年唔系浪得虚名😎

整体来讲,虽然只系$34嘅食物,我都好满足😊
油渣面