2019-09-30 38 浏览
睇show前系tst行街,随心揾间餐厅食埋晚餐,行经呢间面店以为系食拉面,因为外面睇装修非常日式,停低细心睇先知系食系车仔面,咁就引咗我地入去~除咗三𩠌车仔之外,仲有啲配好嘅特色面。一饭一面一𩠌一饮 二人前富贵面 $88顾名思义就系富贵版车仔面,见到价钱有犹豫一下,但望真啲其实有鲍鱼、花胶同花菇,呢个价位其实差不多。全部𩠌嘅份量都好足,我地两人share都啱啱好可以试到。鲍鱼鲜甜厚肉,花胶都花茹都好入味!汤底有别于一般车仔面嘅重口味,餐牌写系特浓猪骨汤,但饮落反而觉得鲜甜,冇好重嘅味精味。面底嗌咗幼面,煮得刚好唔太过硬。辣辣油好正!落咗少少已经好香~芝士蘑菇鸡翼 $32推介要嗌呢款小食,无骨鸡翼已经正,仲有咬落去有芝士!!里面肉汁超多,个鸡皮又烧到金黄香脆,好想疯狂食!!广岛蚝汤泡饭 $80非常特别嘅一个蚝仔饭,唔系平时食到个种味黎架~又多蚝大大因为加咗椰汁所以个汤超级奶白色,又滑又甜,食头一两啖真系觉得好特别,不过椰汁嘅甜味太突出啦,食到一半就开始有点腻建议叫店员落少啲椰汁,或者唔钟意可以走椰汁~~今次反而冇食车仔面𩠌,但整体啲款都好特别,钟意试新野嘅可以一试~

除咗三𩠌车仔之外,仲有啲配好嘅特色面。

一饭一面一𩠌一饮 二人前

富贵面 $88

面底嗌咗幼面,煮得刚好唔太过硬。

辣辣油好正!落咗少少已经好香~

芝士蘑菇鸡翼 $32

广岛蚝汤泡饭 $80

非常特别嘅一个蚝仔饭,唔系平时食到个种味黎架~又多蚝大大

建议叫店员落少啲椰汁,或者唔钟意可以走椰汁~~

2019-09-24