2017-09-13 82 浏览
旺角豉油街呢度原来有车仔面食。呢度比较细,食得比较辛苦。同埋呢度嘅洗手间好唔卫生,建议如果要去洗手间一早去咗先。我哋都好肚饿两个人买咗两碗面,再加小食。我冇睇到我朋友原来咁啱都系落咗猪红大肠,而我点嘅小食,咁岩有一个系韭菜朱红大肠萝卜。虽然有少少重复左,但系我哋都食得晒。因为要赞一赞呢度啲猪红,系真系猪红嚟嘅!平时喺其他地方食到嘅,可能系鸡红。呢度$40就已经有好大碟嘅韭菜,据说韭菜系有洁肺嘅功能,食多啲都无妨啦。同埋呢度嘅萝卜亦都好大件,够爽口。我朋友叫咗幼面而我就叫咗薯粉。薯粉亦都系幼身嘅,冇谂过系店里边最后一个叫做薯粉嘅人yeah!成碗面嘅份量亦都好多,我叫左少少冬菇,啲冬菇真系有鲍汁味,好入味,同埋细细粒粒咁样好易入口。碗里面仲有少少菜心,新鲜同比一段餐厅既量多。另外个鱿鱼虽然啲肉质好,但系我反而唔系好钟意佢嘅口感。我钟意脆同爽嘅感觉,暂时欠奉。但系我哋都清晒。每人平均消费80几蚊,食到咁多野,还好啦。
旺角豉油街呢度原来有车仔面食。

每人平均消费80几蚊,食到咁多野,还好啦。
2017-09-06