2023-01-21 316 浏览
「锅点」为 K11 Musea 商场 food court(Food Playground)的其中一间食肆。据观察,店子相当具人气!很多客人都 order 日本温泉蛋鲍鱼葱油培根脆脆拌饭  及 即饮滋补汤水。我亦被食店嘅主打「日本温泉蛋鲍鱼葱油培根脆脆拌饭」所吸引(店铺萤幕所播有关呢个饭嘅影片应记一功)。下单后,店家会派发电子取餐提示器俾食客,食客可在 food court 里随意揾位坐。我安顿在「锅点」附近座位等待取餐。殊不知等及 20 分钟,眼见比我更迟下单嘅食客都完成取餐,我嘅电子取餐提示器仍无动静,我便向「锅点」查询,店员只著我再等等。等够 30 分钟再查询,店员先猛然发觉佢哋漏咗我张单同前一位客人张单冇做!等咗咁耐,得到一句 sorry。建议大家要主动 monitor 住等餐时间同适时向食店跟进。讲返食物,质素确系好。  个饭卖相靓仔,唯一系配菜份量唔多,又用个大容器装住,更显匮乏。相信鲍鱼系罐头鲍,具浓烈红烧/炆煮过嘅味道!  培根脆脆同温泉蛋为饭餐增添口感。 饭粒则饱满有嚼劲,干湿度适中。 强烈建议要落经煮制豉油去饭餐度食,加上各样食材嘅味道混集,好好味!总括而言,「锅点

讲返食物,质素确系好。

日本温泉蛋鲍鱼葱油培根脆脆拌饭

相信鲍鱼系罐头鲍,具浓烈红烧/炆煮过嘅味道!
  培根脆脆同温泉蛋为饭餐增添口感。
饭粒则饱满有嚼劲,干湿度适中。

日本温泉蛋鲍鱼葱油培根脆脆拌饭

总括而言,「锅点」「日本温泉蛋鲍鱼葱油培根脆脆拌饭」值得一试。
2022-12-26