2015-09-26 1189 浏览
三个人要去openrice搅嘅灯笼班,时间都几长,所以食埋午餐先去,可惜我搭车迟咗!先叫朋友攞位,叫定食物!我到时刚刚好有得食!食物由佢发办!去到坐近门口四人枱,唔迫几舒服!浅木配红皮椅!简约风格!餐汤「蕃茄忌廉汤:整少见到用蕃茄煮忌廉汤(可能惯了红/白汤分开)所以今次饮,味道竟然好好味,蕃茄酸酸地又忌廉汤几滑!忌廉菠菜烟三文鱼意粉:午餐,菠菜同三文鱼都几多!三文鱼切粒,唔过咸,仲几滑,菠菜唔嚡口,意粉比我喜欢嘅淋啲,不过都有咬口!唔错!樱花虾明太子忌廉意粉:卖相几靓,不过唔觉明太子嘅咸香,樱花虾又无乜味,只系增加脆脆嘅口感!意粉又偏淋!一般!冻柠茶:大杯,自己加糖浆,茶底唔同茶餐厅,唔够浓!不过都合格!来西式餐厅预咗!招牌热咖啡:朋友饮!店员好爽,攞碟埋单都好爽手!其实我哋只系食咗半小时!快快去上堂!
去到坐近门口四人枱,唔迫几舒服!浅木配红皮椅!简约风格!
忌廉菠菜烟三文鱼意粉
冻柠茶
招牌热咖啡
招牌热咖啡:朋友饮!
餐汤忌廉蕃茄汤
2015-09-20