2016-06-12 507 浏览
朋友约左黎尖沙咀饮下野,介绍左呢间叫狗毛嘅酒吧,好得意呀个餐厅名。order由朋友拍板,衬机周围睇睇先,酒吧排列了劲多不同颜色的酒,劲靓,另一边仲有一大个酒架,甚有气势。后排仲有乐器加大荧幕,看来是会有乐队演奏的,但是晚没有,不知系咪假日先有呢?!饮品自己拣,要有杯芒果特饮,好香甜嘅芒果味,店员说佢地系用上一整个芒果去打成的,绝不是芒果精,看来此话是真的,芒果甜美不假,非常好饮。朋友点了一杯曼克顿 酒味对我而言超劲,朋友话刚刚好,用上橙片烧香出黎的橙油调酒,又靓又正,好酒之人绝对要黎呢度点酒。点了半打生蚝……刚好离开了坐位还没黎得及拍照就消失了,唔等我 蚝点了吉多拉和美人鱼,两只都好肥美,个人喜好美人鱼多一点,较creamy 手打牛肉汉堡,卖相已经劲吸引,厚厚嘅牛肉,滆左嘅芝士,仲有酸青瓜红洋葱等自己决定加唔加入去个汉堡到,几贴心㖞。咩都加哂入去后个包厚左好多,要切一半有难度,店员主动提供服务,拎入厨房帮我地切 睇下啲肉汁几正,爆哂出黎,肉味浓郁多汁,好好味。旁边仲有粗薯条㗎,热辣辣有薯味,好正好正。再点左个白酒煮青口,用的是纽西兰青口,大大只肥美鲜甜。只青口几靓,个汁调味好正
朋友点了一杯曼克顿
再点左个白酒煮青口,用的是纽西兰青口,大大只肥美鲜甜。
只青口几靓,个汁调味好正,青口连汁食,要饮埋啲汁更正。
呢块唔系牛扒系牛面肉,炆得软腍入味,虽然好腍但口感极佳,一丝丝嘅牛肉肉汁饱满。
不用刀切已可轻易撕开,牛味十足。
食完后会送上果盘
哈哈,唔系中菜先有生果食㗎。
埋单~价钱不便宜,但食物非常好味,环境濶落,店员服务佳,能静静地谈天说地一整晚亦十分不错。
2016-06-02