2024-05-01
坦白讲我对「牛奶冰室」嘅印象一向麻麻哋😅 不过 #首领 既然咁有兴致,老远都要走过来食lunch,我当然乐意奉陪🤭喺门口等咗大概10分钟,终于轮到我哋😃 打开餐牌,原来佢哋午餐嘅选择都唔少🤩 而我就第一眼已经被广告板上 #爆浆芝士菠萝包 吸引住👀 虽然系邪恶咗啲… 不过食埋呢餐先算啦🤭🤭一切开个包,澎湃嘅芝士酱已经由菠萝包中央流出,场面非常治愈‼️咬落去个包都好松软,味道甜甜咸咸咁,估唔到又几好味🤤🤤🤤另外大食嘅我哋再加咗碟 #叉烧太阳蛋饭 同 #肉丁汤米 做主食🤭 #叉烧 应该唔系喺 #烧腊档 买返嚟,应该系自家制嘅,带有少少肥嘅肉质都几嫩口,加埋两只 #太阳蛋,当然系冇得输🤩 佢哋嘅 #肉丁 同样系自家制,不过味道唔够辣,少咗份罐头嘅惹味😏食过呢餐,我忽然对 牛奶冰室 加咗少少分😆 哈 等 #小秘书 我试多几个款式再同大家分享啦‼️‼️‼️📍 牛奶冰室 (九龙湾)牛头角道77号淘大商场3期地下G301-320号舖