前几日两位食得辣既朋友竟然话带我食麻辣,当时真系吓左一跳,因为佢地知我唔系好食得辣,原来呢度可以走辣架,唔怪得会带我黎啦,哈哈!令我意想不到是呢度的装潢布置如同西餐厅一样,好有情调,想像不到呢个环境下原来系食麻辣,有点惊喜张落单纸望到眼都花👀有巴蜀风味套餐,特色小菜套餐,川北凉菜套餐⋯ 套餐配丝苗米饭,送饮品和甜品,我地三个对住落单纸择左好耐,哈哈!现在做紧重磅优惠,午市/下午茶套餐可以免费转五指毛桃炖鸡汤!!我地紧系择炖汤,唔要饮品啦!汤料十足,炖左6小时的汤水味道特别清香又入味,顿时觉得好滋补第一个套餐系招牌香辣猪手,为左要迁就我,所以我地唔要香辣,转黄炆味,虽然系午饭套餐,但猪手,洋葱份量都不少,猪手炆到腍身又入味,唔肥,大量骨胶原而钟意食洋葱既朋友就更开心,因为洋葱真系又多又大块!第二个套餐系山城回锅肉,一听到回锅肉我既感觉系又油又腻,但呢碟回锅肉食起来不算肥腻,口感不错~第三个套餐系黄炆茄子脆鱼腩,份量同样十足,鱼腩外皮好脆口,鱼肉嫩滑,但较多细骨,食时要小心;茄子炆到腍身又入味,捞饭绝对一流!另外,我地单点左两份小食,分别系凉拌黑木耳&鲜椒爽脆生肠,同样叫左小辣,份量超多!

而钟意食洋葱既朋友就更开心,因为洋葱真系又多又大块!

招牌香辣猪手

山城回锅肉

黄炆茄子脆鱼腩

凉拌黑木耳口感爽脆,鲜椒爽脆生肠好有嚼口,一开始时食面头个d带少少辣味好惹味,之后食到底愈来愈辣,口感满分!
凉拌黑木耳
鲜椒爽脆生肠

最后,甜品系红糖桂花冰粉,第一次食感觉特别,桂花味唔系好重,甜度适中,食起来口感滑溜,有点似果冻~
红糖桂花冰粉

今日真系多得朋友捉我黎呢度,果然好介绍
2017-12-02
午餐