2015-01-02 4498 浏览
一大班亲戚, 又想聚会又想郊游, 结果选择这里, 贪呢度有野食有野玩, 细路又唔会闷.入到去, 先黎每部车 80 蚊泊车费硬食 (BBQ 场要付费泊车, 还是第一次). 都算啦, 谂住 STAY 得耐, 计返都系十几蚊粒钟.入到去, 原来佢有几种服务比你拣, 一种系 BBQ 任食 ($128), 一种系斋入场费 (唔记得50定80蚊), 一种系摘荔枝 ($120, 但不知有没有限制).我地就拣左 BBQ 任食, 共七人. 还境枱凳都尚可, 只系比较多乌蝇, 但考虑到其他 BBQ 场都差唔多, 附近又有饲养动物, 我认为可以接受. 食物望落好浅色, 以为冇乜点掩过, 但食落又唔系㖞, 味道尚可.不过最大镬系时间, 学埋市区放题0的衰野 ........... 竟然设有限时 !! 三小时咁大把.Oh God, 七个人仲要系天寒地冻, 已经肚饿想食多0的, 但一个小炉头要在三小时内烧 7 人份的食物, 加上仲要揾人去看住班0靓仔, 可以想像有几急 ? 系急到要 5 个人烧 1 个人食 1 个人睇细路无间断轮流互换, 咁先至勉强0系三小时内仅仅够饱. (任食 BBQ 竟然系要仅仅够饱, 多讽刺

Oh God, 七个人仲要系天寒地冻, 已经肚饿想食多0的, 但一个小炉头要在三小时内烧 7 人份的食物, 加上仲要揾人去看住班0靓仔, 可以想像有几急 ? 系急到要 5 个人烧 1 个人食 1 个人睇细路无间断轮流互换, 咁先至勉强0系三小时内仅仅够饱. (任食 BBQ 竟然系要仅仅够饱, 多讽刺).

最顶瘾既系, 佢真系叠正第三个钟头, 就揾人黎搬走0的野 "清场", 比唱 K 交房更赶客. 但人地一早讲明三个钟, 你又冇得反对.

如果唔系已经比左 $160 泊车, 我谂我根本唔会再比呢 $128 入去 "速食". 除非你原本就谂住系烧 3 个钟, 否则真系要谂清楚.
题外话/补充资料: 同场仲有失传已久既绵花糖机 (倒0的糖落部机, 然后部机会喷0的 "丝" 出黎, 申支棒落去卷埋一旧0个种), 无记错系 10 蚊, 细路仔应该钟意玩.
2014-12-21