2024-06-01 22 浏览
喺朋友推荐下, 就去左呢间位于佐敦嘅鸡煲打边炉自助放题餐厅喇, 环境舒适自在, 而且食品种类丰富。首先,佢哋提供非常多款式嘅自助饮品,包括各种汽水及冬瓜茶, 甚至仲有连啤酒都系任饮到饱! 对于喜欢饮香醇啤酒嘅人来说, 实在太好啦。餐厅鸡煲味道非常浓郁, 煲得好软滑, 满满香辣风味。食完鸡煲就可以拣心水汤底, 然后点食物打边炉啦, 食物选择种类好多, 有各种细工精制嘅手打丸,好似墨鱼丸、鸡软骨丸等, 我地试过都好够味同好弹牙呢!除此之外, 餐厅仲提供其他食物,例如麻辣鸭血, 味道辣而不燥、浓郁而不腻。打边炉自助食材种类众多, 就好似各种应节新鲜蔬菜、手切优质肥牛、羊肉片,以及特色嘅白膳片、鹅肠等等。再加埋个个鲩鱼腩又脆又嫩, 好满足呀。整体嚟讲,呢间鸡煲打边炉餐厅除咗质素出色之外,亦好物超所值。无论系环境、用料定至服务态度都令人感到好自在舒适呢!