餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

2024-05-21 572 浏览
初搬入元朗,唔知有咩好食,行形點經過見到翡翠拉麵小籠包,諗住連鎖餐廳實冇死,就決定食佢當日等左一陣就入得,我地2個人叫左6樣野食,分別係小籠包,鍋貼,醉雞,炒飯同蔥油拌麵首先小籠包,個皮唔會話好易穿,好多汁,又夠熱,好味👍🏻然後係鍋貼,個皮都夠脆,入面都多汁,仲好夠熱👍🏻讚再黎係醉雞,我個人唔太鍾意,覺得太重酒味了,重到有啲苦,下次唔會叫然後係炒飯,好似叫干貝炒飯?唔記得個名🤣正正常常一個炒飯啦冇特別,我個人覺得唔太夠味,可能我自己本身鍾意啲重口味小小既野食🙈最後係蔥油拌麵,好食,唔會話太咸太淡,我個人覺得岩岩好👍🏻又唔會話好油

首先小籠包,個皮唔會話好易穿,好多汁,又夠熱,好味👍🏻

然後係鍋貼,個皮都夠脆,入面都多汁,仲好夠熱👍🏻讚

2024-03-24