2017-12-26 556 浏览
今晚特意同女友黎圆方食饭,只因呢度既食肆质素好似有保证啲,奈何好多间既价钱都比较贵,正当思考紧好唔好搭车去第二区揾野食之际,有一间拉面店引起左我地注意㖞点解会特别留意到拉面Jo系因为佢喺铜锣湾有分店,而且都多人排队入去食,咁就不如趁今次机会试下啦,反正呢度条龙无咁长,女友亦都同意左haha先讲下女友叫既沾面。最吸晴既当然系只果半只半熟流心蛋啦🤩蛋黄真系好滑溜丫!另外,由于呢个系特制沾面既关系,份量上比较多,分别有三块叉烧同三块紫菜;面条粗身有咬口,而粗幼度系无得简既;猪骨汤底好浓厚又够哂热,饮落唔油腻,配上葱花同野菜相当之夹而我就叫左黑豚猪扒饭,滑蛋真系煮得岩岩好,半固体既状态下用黎拌饭认真惹味,猪扒同饭既份量好多,岩哂饿左好耐既我😍呢餐饭咁丰富咁好味,埋单都系每人百三蚊,喺圆方黎讲真系算抵架喇~

特制沾面

滑蛋鹿儿岛县产黑豚猪扒丼