2023-03-10 68 浏览
出开去长沙湾,想揾个地方食啲惹味d嘅嘢,揾到呢间香辣鲜小店,约好朋友两点钟去食烤鱼。烤鱼咁啱冇晒货,下次大家过嚟食之前可以打定电话问一下,不过鸡煲都好想试, 所以毫无悬念。去到嘅时候两点钟店里面都坐满晒人,都值得一赞,店面细细,又唔会为咗做多一两枱客夹到啲枱pat pat 黐 pat pat咁坐。仲要间左个似厢房嘅位置👍🏻汤底嘅中嘅椰子肉已经煮淋晒,入口椰香清甜滑溜, 唔觉意真系会当咗椰子肉系主菜咁清晒😋我哋后加咗一个蒜泥白肉 ,味道比卖相更有 ,但味道真心喜欢, BB辣嘅麻辣蒜泥唔会一味得浓蒜味,同麻香都好平衡,够惹味,连大大片2/8肥瘦肉片和椰子鸡煲很搭配。