2022-09-08
去开铜锣湾都知道The L. Square其实好多好野食,唔同国家嘅菜式餐厅都系度揾到👍🏻 上次介绍过嘅Y Pasta都系呢栋大厦入面 今次介绍下呢间性价比不错嘅惹味泰菜比大家🫶🏻🔷泰式大虾炒金边粉🦐每次食泰国野都必点金边粉☺️ 今次嘅都无令我失望!金边粉配上各种惹味酱料十分香口,配埋新鲜大虾,值得一试😋🔷泰式猪肉碎生菜包🐖🥗佢地嘅肉式调味十分惹味,一送上枱已经香喷喷😍 而且都整得岩岩好,唔会话落得太多油令佢食落十分油腻,而且份量十足😋🔷青咖喱鸡配泰式薄饼🥘青咖喱鸡煮得十分香浓,唔会系好稀冇咩味道个只👍🏻 唔青咖哩一贯都偏甜,而佢地嘅青咖哩甜度亦适中😋 配埋另外点嘅香烤泰式薄饼就岩晒🥳💬整体黎讲食物都几好食,而且份量十足,性价比几高🫶🏻 而且员工态度友善令人印象更好☺️ 唯一要挑剔嘅就系The L. Square 比较细,令到餐厅环境比较迫啲,枱与枱之间隔离十分近🫣
今次介绍下呢间性价比不错嘅惹味泰菜比大家🫶🏻
🔷泰式大虾炒金边粉🦐