2023-09-08 1807 浏览
首先,我觉得呢间店都几值得写,可以推介一下。整体体验唔错,但仲有改善空间。餐厅时间分两轮,我地一行三人book左第一轮5:30。一坐低就有炖汤,好够味,系好个开头。然后点餐,三款套餐。我哋拣左每人$288的龙虾肉蟹餐。建议睇埋是日推介先落单,原来当日有蚝,其实可以叫多样其他,再加蚝就仲正。鲍鱼,鱿鱼肠粉,多宝鱼,虾呢4样常驻。三款贝类就1个月换一次。最后我哋拣左金银蒜龙虾,古法肉蟹,果皮鲍鱼,沙爹鱿鱼肠粉,金银蒜虾,豆豉蛏子,金银蒜蚝,滑鸡。蒸饭选了:虾酱猪腩肉(超正,必选),银鱼仔,腊肠(正),排骨,芋头,南瓜,冬菇(正),四季豆(正),4肉4菜好平衡的组合。落单后好快就来,然后店员逐一帮手蒸。其间服务好好。每枱都有纸巾好方便。然而食完啲壳要自己倒,还有就系餐具唔系太好放,呢两点在卫生上要扣少少分。食物方面龙虾细左少少,一人半只,因为一早准备好在车仔上,新鲜度会差左啲。鲍鱼最正,够大只,够鲜,蒸之前仲生猛,街市买都起码$20只,配菜:萝卜都超正。鱿鱼肠粉,蚝,滑鸡都好正,不必多讲,如果下次再来都会叫。虾,蛏子就有啲孤寒,又少又细只,虾可能太早准备鲜度不足每人得两只,蛏子够鲜可以配金银
餐厅时间分两轮,我地一行三人book左第一轮5:30。
一坐低就有炖汤,好够味,系好个开头。
鲍鱼,鱿鱼肠粉,多宝鱼,虾呢4样常驻。
三款贝类就1个月换一次。
落单后好快就来,然后店员逐一帮手蒸。
食物方面
鱿鱼肠粉,蚝,滑鸡都好正,不必多讲,如果下次再来都会叫。
虾,蛏子就有啲孤寒,又少又细只,虾可能太早准备鲜度不足每人得两只,蛏子够鲜可以配金银蒜会好味啲,但一人得一只仲要比较细只。
最后上的海鲜是肉蟹都系一人半只,古法唔太夹可以清蒸或金银蒜会好啲。大只但9月不是时令,比较水。冬天来希望会好啲。由于肉蟹效后至准备好(即切)所以无类似虾,龙虾,呢啲放耐左鲜度下降的问题。
部分海鲜的配菜好有惊喜:鲍鱼从萝卜,虾的一口蕃薯仔
个饭超正,通常都食唔晒,可以打包,自备外卖盒会环保少少。
最后甜品:冰冻木瓜雪耳糖水,消暑精品
无加一,性价比高,好值得推介。特别值得推介:炖汤,鲍鱼,八宝饭,鱿鱼肠粉。
  • 果皮蒸鲍鱼
  • 八宝饭