2019-02-14 339 浏览
放工后食左好多小食,唔系太肚饿,所以黎左屋企附近呢间点心店买少少野食就算。平时早餐都会买下佢嘅香芋包同黑麻蓉包,都几唔错,可惜今晚所有包点已经卖哂,真系下回请早,惟有试下点心啦。两个人叫左鹌鹑蛋烧卖、山竹牛肉、 糯米鸡两件同一支黑豆浆,承惠$99,外卖返屋企食。拎到返屋企所有食物都仲好够热,鹌鹑蛋烧卖而家差唔多绝迹于各大小茶楼,所以见亲都必叫。呢度嘅鹌鹑蛋烧卖质感唔会太黏,猪肉馅几弹牙,味道对版。山竹牛肉球本身跟左喼汁,牛味同芫茜味都好香浓,仲有马蹄增加口感,我觉得好食过部分酒楼,几有惊喜。糯米鸡系非。常。大。只,叫嘅时候都冇留意佢系「糯米鸡」,而唔系「珍珠鸡」,特登影左佢连埋荷叶嘅样作比例,大只到最后两个人只系食左一只,第二只我留返第二日lunch食。馅料好丰富,有猪肉碎、鸡翼(冇错,系成只鸡翼!)、冬菇、蛋黄等等,糯米够绵,调味都适中唔会太咸,如果公司附近有我应该会间唔中买下黎当lunch食。黑豆浆甜度正常,都算有豆味,$9黎讲都算交足货啦。欣赏呢度嘅姐姐,个个都好有礼貌,食物卖哂会好诚恳咁话唔好意思,同埋介绍其他野食,外卖都装得好稳阵冇走哂位。

黑豆浆甜度正常,都算有豆味,$9黎讲都算交足货啦。

2019-02-11
外卖自取