2024-04-16
食过Flames嘅lunch set觉得唔错,今次嚟试吓晚餐,同友人嗌咗个二人套餐试。香煎带子 配 南瓜蓉带子嘅表面虽然煎到少少㶶,不过入面煎得啱啱好,唔会太熟太嚡口,配埋啲三文鱼子、藜麦、南瓜蓉咁样食,个味道几Refreshing,表面嘅㶶正正平衡到鱼腥味。香煎三文鱼 配 松子仁炒菠菜苗三文鱼皮煎得香脆,鱼肉颇滑,本身有少少调味。几欣赏佢炒嘅菠菜,毫无菜腥味,唔会太咸。略嫌佢又有三文鱼子,呢个亲子丼配搭个人觉得一般,夏威夷薄饼欣赏佢嘅菠萝系一大片,可以按自己喜好慢慢切嚟配pizza食,唔钟意食就可以直接成块挑走。pizza皮边焗得脆,不过个面团比较烟靭,食嘢钟意有咬口嘅人可能会几钟意。自家制甜品 - Blueberry Cheesecake and Passion Fruit Chocolate Mousse Cake 食完饭配埋甜品简直完美两款甜品都正常,比较有惊喜嘅系chocolate mousse cake唔甜唔腻,可以好快就食晒呢餐整体都几好食,不过性价比较低,间唔中有特别catch up可以去食嘅。
香煎带子 配 南瓜蓉
香煎三文鱼 配 松子仁炒菠菜苗