2022-09-07
呢个系一趟充满趣味嘅用餐体验😆🤭有趣嘅格局,明明系个 Food Court,环境却宽敞舒适,而且有侍应服务,服务我𠮶位哥哥仲细心有礼,而 Menu 都系综合 Food Court 内嘅全部食肆📖有趣嘅金边粉,因为材料中有菜甫😆其爽口嘅口感出奇地无违和感,虽然以我个人口味来讲佢稍为偏甜,但胜在足料大份,干湿度适中,性价比唔错 ($75) 👍🏻有趣嘅芒果糯米饭,指嘅系糯米可爱嘅外表🤣因为坊间嘅通常系饭碗型,当呢碟似❤️型又有啲似粢饭嘅糯米饭送上时🤣我的反应系「😯」,不过佢无令我失望,芒果好甜,糯米软硬适中😋有趣嘅泰籍厨师,而且系豪迈嘅女厨师,佢会喺厨房内高唱泰文歌,有趣得来亦相当地道,我有几次因为佢嘅歌声而哈哈大笑😂顺带一提,佢地嘅串烧鸡肉肉厚嫰滑 (可惜牛肉烧得太过火了😅),沙嗲汁更调较得相当好味,而且有好多花生粒😋汁烧鱿鱼须亦惹味够腍👍🏻见佢地有几十元嘅午市套餐/下午茶餐,仲有菜式丰富但价格相宜嘅二/四人餐,绝对系尖沙咀嘅性价比之选💰