2025-01-11
位于佐敦地铁站附近的百川荟,真系一间不得不推荐的餐厅!当日同朋友去到呢度试左佢哋嘅古法黄鳝煲仔饭,只需$75,再加上香芋饭底,更添风味。拼高蛋牛肉只需额外$10,而选择饮埋忌廉$12亦都系绝配选择!百川秘制鸡煲无疑系呢度另一个亮点。用三黄鸡配合秘制麻辣酱料,一啖入口马上感受到几层次嘅麻辣滋味,鲜嫩肉质令人意犹未尽。如果你钟意食牛,好推介佢哋手切安格斯肥牛(细份)只需 $168,油花分布平均,睇落已经好吸引,加埋汤底浸一阵,就能体验到浓郁嘅牛肉香。另外,我们亦试了椒盐鲜淮山 $35,爽口弹牙,非常惹味。而且因为想要健康少糖,我仲叫了杯无糖可乐($12) 嚟解渴。喺呢度唔单止食物质素高,而且款式多元化,全日免加一服务费,又有阔落舒适座位,大圆枱更适合同啲朋友仔过嚟打边炉或者聚会!总结黎讲,百川荟绝对值得再访,不论是想轻松小聚还是大快朵颐,都可以满足您各种需要。下次一定带埋更多朋友过来分享这些美馔佳肴!