2020-04-22 1080 浏览
今日想食西餐,但太古既西餐选择唔多,见到Mr. Steak 都好似几多人食,所以就试下啦!!!佢其实呢系半自助形式既,即系你可以拣一个主食,而其他餐汤、沙律、甜品全部都系自助既~如果餐饮要配红/白酒一杯,就需要加$30~如果再加时令生蚝(4只)就需要加$98~而我地就只系拣左””特色香料牛扒”” 同””炉烤诺曼第猪柳扒””做主菜ORDER 完之后, 就当然睇下自助BAR有咩食啦~自助的食物唔系话好多,但都唔算少既~汤只有一款磨菇汤,有两三款面包俾你配黎食~而沙律种类都有五、六款,青苹果沙律、薯仔沙律、螺丝粉沙律….但味道真系好淡,麻麻地…我拎完一次,已经唔想再拎等到主菜黎喇~🐮特色香料牛扒🐮黎到见到块牛扒好薄好薄,上面放左D香料同青红椒,加埋一齐食,我觉得系唔夹既,而牛扒既质素都真系麻麻,好似食紧茶餐厅入面既牛扒咁,完全无牛味,以$200几既价钱黎讲,性价比好低🐷炉烤诺曼第猪柳扒🐷猪扒比较厚身,肉质都唔会太干太硬,配左一块白酒绘既苹果,配埋一齐食几岩,中和返油腻感,个人觉得猪扒比牛扒好好多,价钱重要比牛扒平。而食完主菜就再出去自助BAR拎下甜品同生果,睇下有无惊喜甜品种类都多,但无边样
如果餐饮要配红/白酒一杯,就需要加$30~
如果再加时令生蚝(4只)就需要加$98~

等到主菜黎喇~

🐮特色香料牛扒🐮

🐷炉烤诺曼第猪柳扒🐷

而食完主菜就再出去自助BAR拎下甜品同生果,睇下有无惊喜

甜品种类都多,但无边样系吸引我既,试左三四款,都系麻麻,芝士饼既芝士味唔够浓,唔够软滑,有D硬,好似雪左好耐咁,而Brownies 都系朱古力唔太浓,食左少少都无再食喇~我只可以话唯一好处系佢每件都系细细件既,所以可以试到多D唔同款

我就应该唔会再黎喇,因为性价比真心低,而一个咁既价钱,我觉得可以有更好既选择

(原谅我真系影好少相,因为真系无乜心机影HAHA)