2023-08-01
今日约左friend入屯门午餐,落大雨就揾D 吾使开遮的商场,佢话哩间下午茶个包几好,之后睇埋openrice都话正,改善点- 但个人感觉系性价比低的午餐,亦或者系无乜入屯门食饭挂,但食完行埋商场里面的其他餐厅,哩度午餐比其他同区贵15%左右。- 以海南鸡饭价钱比较,真系同好多一哥鸡仔等价钱都差不多,但质量差好多- 睇住隔离卡位顶冷气系咁滴水。睇完个午餐餐牌,全部都60几蚊,午餐来讲都算贵,最惨系吾多野选择,最后我同朋友都唯有选择海南鸡饭。海南鸡(2分)- 一碟系肶,一碟系胸,睇落肶果碟以为几滑,但鸡肉食落比较靱,无乜鸡味,鸡系比较肥,所以油脂都比较厚,但几爽,咁价钱我当然同鸡仔,柏档等比较啦!真系差好远。油饭(3分)- OK啦!咖啡(2分)- 有苦味无香味柠檬水(2分)- 朋友话好”嬲”喉。
改善点
- 睇住隔离卡位顶冷气系咁滴水。
海南鸡(2分)
油饭(3分)
- OK啦!
咖啡(2分)
- 有苦味无香味
柠檬水(2分)
- 朋友话好”嬲”喉。