2021-11-13 3283 浏览
继续喺上完堂之后喺附近揾食,谂住考完试食好少少,所以揾咗依间喺酒店嘅马来西亚餐厅。环境几好有情调,气氛唔错,适合聚会聊天。餐厅系马来西亚餐厅,所以感觉都几新鲜。我哋两个人分别叫咗一个炒贵叼,一个海南鸡饭,同烤羊肉牛肉串。炒贵叼本身谂住马来西亚贵叼会唔会有啲特色,配菜方面系有少少唔同,好似竟然系有腊肠,但不外乎都系加咗蛋同虾仁。讲真味道不如茶餐厅嘅干炒牛河好味,所以都真系一般般,不过不失。海南鸡饭呢个我见有人推介,谂住试试会唔会有惊喜,但都系普通嘅海南鸡饭,冇咩特别同特色羊肉及牛肉串烧呢个算系最好味嘅𩠌,但比起街边嘅串烧仍然系差好远,唔够香口,而且佢嘅份量真系好细好细,性价比低三样嘢,最后埋单四百几蚊。味道一般胜在环境气氛搭够,不过应该唔会再有下次。

环境几好有情调,气氛唔错,适合聚会聊天。

餐厅系马来西亚餐厅,所以感觉都几新鲜。

炒贵叼

海南鸡饭