2024-08-20
睇咗社交媒体网站 d foodie 介绍先过嚟,鳗鱼饭系cafe 质素, $88咁大条鳗鱼都唔错,可以一试。问题出系啲人话好食嘅牛骨髓饭,真系得牛骨髓系唔错。定价$138 成碗饭得3旧牛肉,每件都有1/3以上系肥肉🙁,佢指牛肉嘅慢煮嘅,唔知系咪因为呢个原因,所以有啲韧,定系本身旧牛有筋,所以咬整都咬唔到,咁珍贵得3旧肉,我努力左嘅情况下,旧牛嘅下场都只能够好似𡁻香口胶咁lur返出嚟⋯⋯🥲饭就正常啦,有日式酱+蛋+紫菜咁。另外叫咗杯桂花冰波拿铁,杯咖啡的确非常社交媒体网站able,但如果唔叫呢个名,直接改做冰波latte可能会好啲。因为啲花雪咗系冰入面,佢要倒热咖啡溶啲花味入去,但本身花香都好易比咖啡/奶味盖过,所以只系一杯latte,但叫做桂花latte令我产生咗期待同失落感😅如果呢杯叫latte,我应该会想比4星🥺可能我叫错野先中伏,唔知其他食物咩质素,但2/3都觉得普通嘅话,只能希望餐厅有进步啦。