2020-10-02 997 浏览
朋友生日,出去聚餐4人限聚,no problem,我地3条而已~周日中环mtr 站劲多劲多工人姐姐,搭mtr 时我已淹没工人姐姐堆。没想到到中环站。。。多人到似过关。好彩我地由 exit J 出,果边就无乜人。我地book 咗12点,为了保留战斗力,我无食早餐。去到酒店已见有人排队 check in,几多人 staycation。酒店大堂高,气味ok。我地搭 lift 到25/f,再转另一部 lift 上26/f。餐厅一边没开,另一边已坐了50%客人。目测有10几张枱,还有户外枱,见到狗主带宠物在户外用餐中。环境系白亮和简洁,但座位。。。我觉得排得比较密,以一个 lunch $698,我会以为座位间距会宽d,私人空间会大d。加上当天有几枱系庆祝生日,其中3枱系一个 family,很热闹,似去了酒楼。午餐系 semi buffet。先上一篮面包,内有3款。我食咗个烟肉葱花松饼,味道5错。拣完 appertizer 和 main course,我地去 buffet bar 枱。bar 枱提供沙律、芝士、刺身、海鲜、甜品,品种5系多,但ok。appetizer 我叫咗青豆汤,味道比我想像中差
朋友生日,出去聚餐
4人限聚,no problem,我地3条而已~

appetizer 我叫咗青豆汤,味道比我想像中差,佢用太多 cream,少了主角。。。青豆味,饮5出系青豆汤。

主菜我地 share 食,叫了2个意大利饭(1个系素、1个系鱼)和 char。份量精致,5怕,有 buffet bar 支援。味道方面,我觉得还ok,没什么特别令我印象深刻。

饭后预备去拎甜品。。。。唉。。。已无乜可选择,原来 bar 枱甜品食完就无。。。早知开始时就食甜品啦~本来有3樽奶涷,正想拎既时候,突然有一位男士摄身过来,礼貌上让一让位,结果他一手擸晒,真的傻眼了。。。原来呢度都要抢食

由于我地无去户外区逛(真的没时间),所以我5知景观如何。因为呢度 lunch 系要2:45 交枱 (buffet bar 系2:00 close,甜品bar 系2:15 定系2:30 close)。

用 hsbc 信用卡有85折。总括而言,我觉得有幸试过一次就够了~
2020-09-27
庆祝纪念