2024-02-14 554 浏览
之前book mark咗呢间火锅店想试,咁啱琴日行山,邻居话订咗呢间,就满心欢喜有冇嘢食。点知订到返嚟,一摆上桌,有少少惊讶,啲花蟹细到好似平时街市一碟碟细碟装住五六只喺度买𠮶啲咁。咬落去中空嘅食到海水嘅味道,但系肉嘅话就完全唔饱满。个汤底佢话系瑶柱杂菌,但系𠮶啲系元贝仔,都算鲜甜嘅,但系我唔明点解佢将啲沙白烚熟佢之后pack过黎,张餐单上面话系花甲。相信大家都识得分花甲同埋沙白,呢度真系令我真系百思不得其解。啲海虾渌熟咗之后咬落去系feel到壳同埋肉已经分离咗一啲都唔爽口。另外个牛颈脊我都不予置评唯独比较好食小小嘅系个鸡件啦,炸鱼皮啦同埋个响铃。其他嘅话都唔想特别讲啦。