2017-04-18 1194 浏览
上个礼拜去cwb果头, 之前一晚揾定cwb果头有咩好食, 上网见到呢间好似评语唔错, 虽然位置唔就脚, 但都专诚行过黎试下. 当日开住google map一路行一路揾, 由地铁站行去大约15分钟终于都到了. 门面都几靓, 一行到入去就即刻要你睇下食乜...点单付款才安排入座, 感觉有点急赶, 好彩佢都唔太多款式,  我叫左个套餐 $79红烧牛肉粉 (小辣)+蒜泥白肉小食+汽水, 价钱唔系平, 谂住都会几好食, 点知就真系几失望.安排入座之后, 三分钟内成个套餐已经到齐, 碗红烧牛肉粉都煮得好快下,其实都感觉到碗粉几求其...汤底味道原来冇乜特别, 佢叫自己做"十二味" 我开头以为个汤底会有好多种味道同层次..但最特别之处其实就系入面有啲酸椰菜而已. 啲粉其实即系类似米线既面, 比正常米线粗身dd, 但质地太稔唔够弹牙, 所以似系煮到发涨左既米线...好彩d牛肉都软稔, 有成6,7粒, 牛肉系入味又几好味既! 而小食蒜泥白肉亦都冇特别但唔难食, 上面舖住6,7块白肉, 下面用好多青瓜丝萝卜丝垫底, 睇落好似好多, 其实系错觉.  整体味道唔系好差, 但价钱贵, 性价比偏低, 应该不会再来
,其实都感觉到碗粉几求其...汤底味道原来冇乜特别, 佢叫自己做"十二味" 我开头以为个汤底会有好多种味道同层次..但最特别之处其实就系入面有啲酸椰菜而已. 啲粉其实即系类似米线既面, 比正常米线粗身dd, 但质地太稔唔够弹牙, 所以似系煮到发涨左既米线...好彩d牛肉都软稔, 有成6,7粒, 牛肉系入味又几好味既! 而小食蒜泥白肉亦都冇特别但唔难食, 上面舖住6,7块白肉, 下面用好多青瓜丝萝卜丝垫底, 睇落好似好多, 其实系错觉.  整体味道唔系好差, 但价钱贵, 性价比偏低, 应该不会再来了.
2017-04-10