2016-01-20 2296 浏览
对上次食放题已经系几个月前既事喇~难得揾到同道中人,又肯同我增肥XD当然唔好有负人地~~呵呵~今次去左平日大家都冇去过既放题餐厅食,其实大家最主要都系想揾多啲新鲜感~ 虽然食过佢新开业既涮涮锅,觉得质素唔错,今次放题唔知会唔会有惊喜呢~因为有BOOK枱,而且约既时间又早,可以讲话唔洗等坐!6点半入到黎,人数唔多~因为放假关系,紧系愈早食愈好~ 岩岩坐热个位,就要睇下有咩好食啰~餐厅讲到明任食两小时,紧系要把握好时间,另外加$50可以享受埋「升级体验」,如果计埋加一服务费,大约$250一位,计计埋埋都算抵 五行寿司,BOOK枱先会送既五行寿司,味道一级棒~款式够特别,同朋友一人一件,寿司虽然分唔匀,但仍然好想一食再食~大家如果想去八幡屋放题,建议先BOOK枱,又唔洗等位,又有寿司送XD 胡麻番茄沙律,先来个沙律前菜,胡麻酱加番茄简直绝配,两种酸酸混合既味觉,食完够晒开胃,但如果番茄多啲就更好~刺身方面,当然要嗌我最爱既三文鱼同鲍片,另外仲有马刀贝、虎虾等等刺身大致新鲜,但唔够冻,食落鲜甜爽口,味道唔错!但因为朋友唔多好刺身,只会帮我食少少咁大把,所以都唔咁嗌咁多~刺身食左一轮就冇再嗌LU
对上次食放题已经系几个月前既事喇~
难得揾到同道中人,又肯同我增肥XD
当然唔好有负人地~~呵呵~
今次去左平日大家都冇去过既放题餐厅食,
其实大家最主要都系想揾多啲新鲜感~
虽然食过佢新开业既涮涮锅,觉得质素唔错,
今次放题唔知会唔会有惊喜呢~
因为有BOOK枱,而且约既时间又早,可以讲话唔洗等坐!
6点半入到黎,人数唔多~因为放假关系,紧系愈早食愈好~
岩岩坐热个位,就要睇下有咩好食啰~餐厅讲到明任食两小时,
紧系要把握好时间,另外加$50可以享受埋「升级体验」,
如果计埋加一服务费,大约$250一位,计计埋埋都算抵
五行寿司
同朋友一人一件,寿司虽然分唔匀,但仍然好想一食再食~
胡麻番茄沙律
胡麻番茄沙律,先来个沙律前菜,胡麻酱加番茄简直绝配,
两种酸酸混合既味觉,食完够晒开胃,但如果番茄多啲就更好~
刺身
只会帮我食少少咁大把,所以都唔咁嗌咁多~刺身食左一轮就冇再嗌LU~
升级体验
再黎就系升级体验~有珍宝带子、赤虾、生蚝等等,
因为份量唔多,所以上既时候都放系同一个冻盆到,
珍宝带子,鲜嫩有口感,食落甜甜地,肉质赞好!
赤虾,鲜甜得黎唔觉腥,肉质够爽韧,而且都几大只~
生蚝,肉质肥厚,有轻微既海水味,但都可接受~
和牛寿司
和牛寿司,半生熟既和牛寿司,口感较烟韧,同时食到果阵和牛香
胡麻豆腐
胡麻豆腐,爱食胡麻既我当然赞好,豆腐够滑,配胡麻酱亦好夹,但唯独份量太细
烧物
烧物有盐烧鸡翼、帆立贝等等,咸味温度适中,食落都唔错,可以一试
串烧
串烧,烧得较偏干身,而且菇类有阵苦味,虾则可以接受
炸物
炸物,大部份都达到水准,鸡翼特别出色,虽炸但唔会太油腻,
但容易饱肚,可以一试~
天妇罗
天妇罗,味道虽唔错但唯独等得太耐,要吹单先出到比我地,
炸得偏软淋,但仍然觉得唔错~
水晶玄饼
水晶玄饼,推荐一食!睇落去晶莹剔透,中间仲有花瓣系入面,
口感似啫喱,味道则淡淡的花香,好少放题餐厅有咁特别既甜品
甜品
大部份都几好食,泡芙由其赞好,有朱古力同云尼拿味~
焦糖菠萝又脆又多汁,口腔充满菠萝香~
另外仲有个系富士苹果一口大福,食完再食既甜品~!
外皮烟靭,内里充满苹果香气,有一食再食既冲动~~

整体黎讲,八幡屋放题系性价比之上,食物用料新鲜,味道大部份都达到水准,
服务方面,店员收碟速度快,跟单情况良好,但唯独天妇罗需要吹一吹单先出到,
大致上食物胜于服务同环境,系可以一试亦都抵食既放题
五行寿司
胡麻番茄沙律