2023-06-18
知道呢排筲箕湾东大街开咗间新嘅日本餐厅,就去试吓餐厅位置方便,啱啱好喺筲箕湾地铁站出去嘅位置,小店格局坐得舒服,而且价钱实惠,性价比超高,平均一碟寿司都系10几蚊,食到劲饱劲抵食小店系用手机QR code落单好方便,寿司刺身即叫即整,咁就可以保持到寿司刺身嘅新鲜同品质。寿司有单叫同拼盘,我哋两样都叫咗啲,拼盘叫咗人气寿司盛盒(10件),里面有赤背,白鸟贝,吞拿鱼,花之恋,荣螺,玻璃虾,蒲烧鳗鱼,马刀贝,海胆鱿鱼,油甘鱼同池鱼,真系超抵食,个人最钟意玻璃虾同马刀贝,咬落爽口新鲜,而花之恋就超级大件仲有好多个三文鱼包喺外面留意到鱻匠嘅寿司注重创意,会使用不同食材和组合来创造出新口味,例如加入时令鲜鱼,令大家可以品尝到不同的风味和口感,单叫寿司仲有啲三件套装选择,例如三文鱼三味,吞拿鱼三点,贝类三点,叫一样就可以满足哂三个愿望刺身拣咗刺身拼盘(三文鱼x2,帆立贝同赤海虾),另外再加咗三文鱼,赤海虾同中拖罗,加埋20几件刺身都系百零蚊刺身好厚切,赤海虾虾头仲保留咗啲虾膏,虾刺身亦都啖啖肉,大只鲜甜,而三文鱼刺身表面保留一阵薄薄嘅油香,油脂均匀。热食就叫咗炸软壳蟹,炸墨鱼咀同蚬肉面豉汤,新鲜热辣
热食就叫咗炸软壳蟹,炸墨鱼咀同蚬肉面豉汤,新鲜热辣辣炸出嚟好惹味,软壳蟹同墨鱼咀都皮薄同内软,而面豉汤入边都有几多蚬肉,面豉汤吸咗蚬肉嘅精华令到个汤更鲜甜。
鱻匠 - 会员大募集! 现凡于惠顾店内消费或外卖即可登记成为会员攞总值$500 优惠卷,咁抵记住申请啦