2016-01-06
环境:木制台凳,坐得好舒服。有一张类似榻榻米嘅台,应该会更舒服。每张台上面都有一樽花,四围有雀仔装饰,overall环境非常舒服食物:lunch set由$43至$52,包一杯热茶/咖啡或是日特饮(加$5)水:老板介绍佢地嘅水系用水机打嘅,所以会有啲气泡,饮落当然冇分别,不过几有视觉效果菠菜杂菌意粉:份量非常足够。有2片新鲜菠菜,杂菌、车厘茄、洋葱、烟肉铺满染咗菠菜绿色嘅意粉上。意粉非常干身,口感偏硬,咸味适中带有新鲜菠菜嘅清新口感啤酒fish & chips:加入啤酒嘅fish & chips系最传统嘅做法,鱼肉肥美滑溜,一切就散,口感极佳。好粗好肥嘅薯条炸得好新鲜,热到辣口,炸完之后应该有吸过油,所以上菜时完全唔觉油腻。虽然唔系食过最好味嘅fish & chips,但炸浆有淡淡嘅啤酒味,有惊喜。而且呢个价钱有呢个质素绝对收货牛乳三文鱼意粉:同样地意粉非常干身,唔会好咸所以配合咸咸地嘅烟三文鱼一齐食就啱啱好。但如果有返少少汁会更好味服务:好友善,睇得出对食物cafe有热诚,有一种会想令人再试嘅吸引力!呢度只系开咗几日,但我已经嚟过两次,第一次系呢度啱啱开张冇得食,不枉我第二次再专登嚟
呢度只系开咗几日,但我已经嚟过两次,第一次系呢度啱啱开张冇得食,不枉我第二次再专登嚟试,系近期食过性价比最高嘅地方!希望呢度可以keep住啦!
菠菜杂菌意粉
啤酒fish & chips