同朋友系尖沙咀食完饭,行左阵街,大家都唔舍得返屋企,所以就系厚福街附近睇睇有无酒吧,可以坐低倾下计。见到H8得呢间海伦酒吧,所以就决定坐下。一出lift就令我眼前一亮,酒吧嘅布置好有异国风情,有种神秘古老嘅感觉,好特别!每张枱都有骰盅。 令我地意想不到嘅系,虽然位于尖沙咀地段,餐牌入面所有嘢嘅价钱都好亲民,所以我地嗌左几样小食😆《炸鱼薯条》$68以往多数食嘅炸鱼都系手指状,第一次食禁大件既炸鱼,好新奇🤣鱼柳炸得好香脆,肉质尚算滑,薯条系幼身薯条,味道还可以。《香烤辣鸡翼》$68份量好多,同朋友食极都食唔完,啖啖肉好满足,辣度岩岩好👍🏻《串烧》$48猪、牛、鸡各两串,有肉汁唔会干👍🏻沙嗲汁里面加左蒜容,味道更浓郁美味。Cocktail《5.2.0》$68呢杯系野莓同榛子,粉粉红红貌相好靓。佢系酒精浓度最低既一杯,较易入口,好岩无饮开酒既人😃莓味突出,但榛子味就显得较薄弱,不过口感好creamy,整体味道都唔错👍🏻朋友就嗌左杯《Bombay Gin》$58好大杯,好抵饮!! 呢度食物同饮品都性价比都好高,布置方面别具风格,环境好舒适唔会十分嘈吵👍🏻店员服务都好贴心,同有礼貌👍🏻好

《炸鱼薯条》$68

《香烤辣鸡翼》$68
份量好多,同朋友食极都食唔完,啖啖肉好满足,辣度岩岩好👍🏻

《串烧》$48

Cocktail《5.2.0》$68

朋友就嗌左杯《Bombay Gin》$58
好大杯,好抵饮!!

呢度食物同饮品都性价比都好高,布置方面别具风格,环境好舒适唔会十分嘈吵👍🏻店员服务都好贴心,同有礼貌👍🏻好值得推荐!