2022-05-20 976 浏览
好想食sukiyaki ,中环间根本谂都冇谂因为好难book,见到食评推荐呢间就试下。环境几好,位置好阔落。叫佐个set有一碟牛,两只蛋,一碟配菜,有个甜品。图所见碟牛系靓嘅,雪花均匀,但奇怪嘅系用白蛋?蛋黄好淡,好似系廿几蚊盒嘅白玉咁😂之前食开啲都系用好黄蛋黄鸡蛋,而且呢个价钱,俾只兰王绝对唔过份咯,即刻减佐分。其实食物系唔错,除佐只蛋😂同人,帮我地煮个人好似唔熟手咁,又攞漏嘢煮到一半去攞,再煮到一半去埋单,但系有其他同事在㖞。后来煎到啲烟好大,佢用风扇仔吹,但就全部吹佐去朋友度😂,成个过程佢好唔熟手又甩咳,有时食贵小小嘅sukiyaki 都包埋专业嘅服务,但呢度冇专业而言,似茶餐厅行为多啲🫣,好食都唔会再黎,况且都唔特别。