2017-04-18 5792 浏览
中环揾食艰难,如果一间餐厅即日book都有位嘅话,一系佢就贵又有好多好多位,一系佢就贵但唔系几好食。我相信Kyoto Joe系属于后者嘅。餐厅喺兰桂坊𠮶度,占有两层嘅位置,餐厅分开几个area, 感觉上有d三尖八角咁,不过坐位之间算系颇为阔落。餐厅入面有好多老外喺度开餐,我估Kyoto Joe系好受老外欢迎嘅一间日本餐厅。呢度嘅Menu同几个月前来果次似乎一样,无论食物嘅款式定价钱都冇改变。我哋要左两个Set Lunch: 烧银雪鱼,三文鱼生饭定食 ($228)同埋 和牛一口烧 ($258)。每个餐都有面豉汤同埋一碗细细嘅冻乌冬。面豉汤系冇特别嘅。冻乌冬就几好味,口感烟烟韧韧。三文鱼生饭嘅鱼生份量唔算多,得一朵三文鱼花加一pat三文鱼蓉。三文鱼系新鲜嘅,不过鱼蓉捞左好多洋葱碎,唔啱我口味烧银雪鱼就烧得几好食!外面烧得焦香而入面非常嫩滑多汁!不过份量又系唔太多啦,唔系几够喉和牛一口烧就整得麻麻哋,牛粒系有浓郁嘅牛味,但可能烧得太耐嘅关系,质感变咗比较鞋同埋干食完之后有一碟水果送,几健康架!埋单每人都$26x, 讲真咁嘅价钱,我会宁愿俾多少少去附近嘅花x食

每个餐都有面豉汤同埋一碗细细嘅冻乌冬。
面豉汤
面豉汤系冇特别嘅。
冷乌冬
冻乌冬就几好味,口感烟烟韧韧。
三文鱼鱼生饭
和牛一口烧
食完之后有一碟水果送,几健康架!

2017-04-18
冷乌冬