朋友试过打去餐厅打算BOOK枱,但被告知无得BOOK。知道餐厅出名多人排队,但寿星想食,我地只能WALK-IN碰踫运气。我星期五晚6点到达,由于我地7人,职员话要等1个钟多9个字,如果少人嘅话可以直入。不过好彩,我地最终7点就入得,限时2小时。原来呢度有餐前面包,而且有两款选择!!一款系普通白包、另一款系燕麦包;两款都外脆内软,上手果阵仲暖暖地,个人比较中意食麦包,比较香;食完可以再添,而且可以拣只添其中一款。COBB卡布沙律 $216内有鸡胸、牛油果、烟肉碎、车厘茄、同埋好臭嘅蓝芝士,成盘沙律分量唔少,适合4人以上Share。我虽然系芝士控,但真系唔识得欣赏蓝芝士嘅咸臭味…鸡胸肉质虽然唔滑,但有煎香味。牛油果他他配墨西哥脆片 $186除左有牛油果他他外,另外仲有个酸忌廉同蕃茄他他。他他入面有好多牛油果😯,不过洋葱味偏重,咸度适中;他他分量好多,食哂D脆片都未食哂佢; 炸鱿鱼 $176海鲜类不嬲都要过百蚊,所以我觉得呢款小食价钱比鸡翼合理,份量同价钱成正比,味道亦系咁多款食物中最好。鱿鱼有肉地、弹牙。酿菇 $86一客得六粒,份量好少。粒菇几Juicy亦几有菇味,不过食唔出酿左D乜。水牛
,限时2小时。

原来呢度有
餐前面包,而且有两款选择!!

餐前面包

食完可以再添,而且可以拣只添其中一款。

COBB卡布沙律 $216
COBB卡布沙律

我虽然系芝士控,但真系唔识得欣赏蓝芝士嘅咸臭味…
鸡胸肉质虽然唔滑,但有煎香味。

牛油果他他配墨西哥脆片 $186
牛油果他他配墨西哥脆片

炸鱿鱼 $176

。鱿鱼有肉地、弹牙。

酿菇 $86

水牛城鸡翼 $178

个鸡翼同我心目中嘅水牛城翼有少少分别,呢款望落酱汁唔多,比较干身。一客大概有10只,有翼之余又有搥。不过味道好咸好酸、唔辣,个酱汁真心唔好味,太咸
。另外,价钱唔平,同个主菜意粉只系差$2,性价比好低。

黛安牛扒$368 五成熟

成个MENU都无写重量,餐厅应该要改善下,唔通下下要客人问职员?!

份量唔多,只有8块;要求五成熟,真系五成,肉质本身唔错,几淋,但有筋....
而且牛味偏弱。我反而中意佢上面个磨菇洋葱汁,好香菇味。

薯条 $78

粗扁薯条,份量算多,有薯味,唔系好咸,不过唔够热,应该唔系即炸。

芝士四重奏长通粉$176

本身好期待呢个通粉,但上枱果阵大家都好愕然
,因为无谂过系蕃酱底。虽然MENU有写成份,但全英文真系唔知系乜….
佢并唔系大家熟识嘅芝士味,而系浓浓嘅茄酱味,仲要偏甜....
长通粉偏软身,分分钟萨莉亚仲好过佢。

嚟到呢度又点可以唔试下佢嘅芝士蛋糕呢?! 😏一入门口就有两个蛋糕柜,真系眼花瞭乱
。最后朋友拣左最普通嘅芝士蛋糕同埋青柠蛋糕,两款外型都几似,后者多左D Cream同青柠。
原味芝士蛋糕

青柠芝士蛋糕

两款都唔系焗,而系将淡忌廉加忌廉芝士捞埋放入雪柜雪果D,仲要雪唔实😑,我地影相用左几分钟姐,个蛋糕已经溶溶地,就好似啱啱开封未搅嘅酸忌廉质地..omg..
普通芝士蛋糕,无芝士味,只有云尼拿味,仲要唔系云尼拿籽
大佬呀,$86一件架,可唔可以比少少诚意?!
青柠芝士蛋糕好酸好酸,朋友们接受唔到,虽然酸但亦好甜,而且又系无芝士味,好难食...
两款蛋糕饼底唔一样,一款有玉桂味,但一样唔脆。

餐厅某D职员服务态度几好,有笑容;沙律、炸鱿鱼、牛油果他他都唔错,其他真系麻麻,最差、最令我失望嘅居然系芝士类嘅野。
2022-07-15
餐前面包