2024-02-24 168 浏览
寻日等埋女朋友收工 经过长沙湾见到有依间有烧肉同火锅嘅餐厅 我个人比较钟意打边炉 入到去我哋拣咗$198套餐 任饮任食 上到环境几舒服 人又唔算太多 可能新开 佢呢度系一人一锅 我就拣咗个寿喜烧,因为我钟意甜甜地嘅感觉。而女朋友就拣咗个美颜锅 ,食落似系猪骨汤 然后我就睇吓自助区 入到去好多酱料 饮品都系自助 菜柜都好整齐下 仲有啲小食 (关东煮,炸物)一开始主角牛肉黎 牛五花肥而不腻,仲有啲嫩口 另一款 牛肩肉 牛味比较重 好香 另外比较钟意嘅系个猪五花 非常嫩 ,劲快俾我哋清晒不过可能冇乜人嘅关系 啲服务员收碟收得好快 为左唔能够影到我地战绩 不停咁encore 😂其实佢哋个汤底都好浓唔需要点酱料都得 之后就食甜品 个抹茶味雪糕真系好鬼正 有啲似meltykiss朱古力 🥰好好食!因为食得太饱嘅原因,净系食到两个雪糕 $198加一 依个环境 食物质素都比起旺角好好多,因为旺角中伏边炉实在好太多 ☠️下次会再嚟试埋个烧肉

仲有啲小食 (关东煮,炸物)

另外比较钟意嘅系个猪五花 非常嫩 ,劲快俾我哋清晒