2023-03-24
前几日去完呢间位于太古嘅「佐贺山田」一人一锅火锅放题店,整体用餐体验良好,同大家推介下~ 餐厅位于康怡商场里面,连接地铁站、非常方便。餐厅装修虽然简简单单,但台与台之间唔会太窄,喺火锅放题店里面算系颇舒服嘅!餐厅呢期做紧呢个主打「黑安格斯牛板腱」cross over「广岛蚝味噌汤底」嘅主题($249),咁啱两样都系我嘅最爱,梗系要试下啦!另外仲可以试埋其他6种肉,当中嘅「USDA Choice牛肩肉」同埋「美国CAB 牛肩肉」都系牛魔王回本之选!啲牛肉攞上黎就知道好新鲜,牛肉同脂肪比例唔错,所以好好食!而啲广岛蚝好鲜味爽口,亦令到汤底好甜!呢度嘅丸类、蔬菜都系喺出面任攞,摆得好整齐易睇。值得一赞系佢哋啲丸类有个盖,感觉比较卫生!饮品选择都好多,比较惊喜嘅系呢度有OOHA无糖汽水,便利店卖一罐都几贵架!甜品有个专门甜品柜摆,里面有啲泡芙、蛋糕仔,但我最后都系俾呢个主打日本雪条嘅雪糕柜吸引左。佢地嘅明治雪条任食,好正呀!呢间火锅店食物高质,价钱合理,值得一来!
啲牛肉攞上黎就知道好新鲜,牛肉同脂肪比例唔错,所以好好食!
而啲广岛蚝好鲜味爽口,亦令到汤底好甜!
呢间火锅店食物高质,价钱合理,值得一来!