2024-05-22
今次同朋友行街食饭,见二锅头好多人帮衬,就入去食,间餐厅好抵食,可以拣煲+火锅放题,双重享受👍👍佢哋有4款煲供任食:鸡煲+牛尾煲+猪手煲+酸菜鱼煲;而火锅有3款(A、B、C)可以选择,我哋叫咗酸菜鱼加鹧鸪汤底B set火锅🌟酸菜鱼煲鱼片新鲜嫩滑,同时保留鱼肉的纹理,片片可见,吸满汤的精华,每一啖都好满足,微辣伴少许酸,非常开胃,除此之外仲有粉、豆卜及金针菇,都非常入味👍非常推作为第一道菜,可以令我哋胃口大开👍🌟安格斯火锅店家送每人一碟安格斯牛小排,好正啊!有好多配菜可以选择,鹧鸪汤底只鹧鸪真系好吸睛😆肉滑唔柴👍 各款牛肉真系碟碟新鲜嫩口👍 牛板腱有咬口,中间有嫩筋,嫩中带些爽口;封门柳入口香甜滑溜,肉味浓郁,食完会想再点😆😆安格斯牛小排系vip的享受,油脂分布均匀,肉质柔软甘甜,非常回味😋😋🌟海鲜区各种海鲜贝类都好新鲜美味,例如海虾、海蚬、青口、帆立贝等,肉质鲜甜弹牙,真材实料,真系会爱上食海鲜👍👍最爱海虾,海虾令火锅汤底更鲜甜,而本身的虾香味都完好保留,好爽口👍👍🌟牛柏叶:分量超多,好爽口,嗦咪d边炉汤底,又爽又好好嚼口自助区🌟丸类丸既种类好多,例如墨汁花枝丸,八爪鱼丸,牛肉丸,皮蛋
🌟酸菜鱼煲
🌟安格斯火锅
🌟海鲜区
🌟牛柏叶:分量超多,好爽口,嗦咪d边炉汤底,又爽又好好嚼口
自助区
🌟丸类
丸既种类好多,例如墨汁花枝丸,八爪鱼丸,牛肉丸,皮蛋红姜贡丸,蟹子包心丸,龙虾沙拉丸,潮州鱼旦,三星葱爆浆贡丸,流心芝士丸🧀芋头贡丸,我地可以有好多选择
🌟蔬菜区
萝卜🥕鲜淮山,莲藕片,薯仔片白菜仔🥬油麦菜,娃娃菜,通菜,金菇,炸枝竹,秀珍菇等
仲有我打边炉必备既炸鱼皮,炸响铃,超惹味
🌟主食
有乌冬,王子面,出前一丁,任君选择
🌟饮品区
有各类既汽水🥤茶🍵啤酒🍺特饮🧃